دو نوع از آسانسورها، آسانسورهای کارگاهی و مسکونی هستند. این دو نوع آسانسور دارای ویژگی های مشابهی هستند، همچنین تفاوت هایی نیز با همدیگر دارند. از آسانسورهای کارگاهی در محل های کارگاهی و ساخت ساختمان ها و سازه ها برای جابجایی بار و وسایل استفاده می شود، در حالی که از آسانسورهای مسکونی در ساختمان های مسکونی، تجاری و … برای جابجایی ساکنان و افراد آن محل استفاده خواهد شد.

در  این مقاله از یگانه کرین به تفاوت های آسانسور کارگاهی و مسکونی می پردازیم.

آسانسور چیست و انواع آن ها کدام ها هستند؟

آسانسورها، اتاق های متحرکی هستند که از آن ها برای جابجایی افراد و تجهیزات ساختمان ها و مکان های دارای تعداد زیادی طبقه، استفاده می شود.

آسانسورها توسط موتورهای الکتریکی به کمک کابل های کششی و سیستم وزن متقاطع به صورت عمودی حرکت می کنند.

برای تعمیر و اورهال آسانسور کارگاهی با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

انواع آسانسورها شامل موارد زیر است:

  • آسانسورهای هیدرولیک:

    آسانسورهای هیدرولیک به دو گروه دارای چاه و بدون چاه تقسیم بندی می شوند. آسانسورهای هیدرولیک دارای چاه، دارای طناب قرقره ایی در قسمت پایین چاه آسانسور هستند. با این حال، آسانسور هیدرولیک کم عمق شامل یک پیستون در دو طرف کابین است که به سه گروه تقسیم بندی می شود: آسانسورهای هیدرولیکی طناب دار، آسانسورهای هیدرولیکی تلسکوپی و آسانسورهای هیدرولیکی غیر تلسکوپی.

  • آسانسورهای کششی:

    نیروی محرکه در آسانسورهای کششی توسط یک موتور الکتریکی در بالای شافت آسانسور یا در پایین در کنار شفت قرار می گیرد که در موتور خانه نصب شده است.

  • آسانسور وینچی:

    آسانسورهای وینچی با زنجیرهای فولادی یا طناب آویزان شده و با نیروی فشاری حرکت می کنند.

  • آسانسورهای مغناطیسی:

    در آسانسورهای مغناطیسی، ریل ها و تجهیزات به عنوان قسمت ثابت دستگاه و یا مولد کار می کنند و موتور آسانسور می تواند به عنوان چرخان آسانسور عمل کند.

  • آسانسورهای کارگاهی:

    آسانسورهای کارگاهی دارای پیشینه دوری هستند. این آسانسورها یکی از اولین ماشین های دست ساز انسان به شمار می روند. جالب است بدانید فراعنه در مصر باستان برای ساخت اهرام مصر از بالابرهای کارگاهی بهره می گرفتند. ارشمیدس اولین سازنده این نوع از آسانسور است که از آن برای بالا بردن افراد در ساختن بناهای مرتفع استفاده می کرد. از آسانسورهای کارگاهی در محیط های کارگاهی و در هنگام ساخت سازه ها استفاده می شود.

برای خرید انواع آسانسورکارگاهی با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

تفاوت آسانسورهای کارگاهی و مسکونی:

آسانسورهای کارگاهی و مسکونی از جنبه های مختلفی با هم تفاوت دارند. از این جنبه ها می توان به تفاوت در مدل نصب، ایمنی، کابین، سیستم بالابر و ظرفیت و عملکرد اشاره کرد. در زیر به بررسی هر کدام از این تفاوت ها می پردازیم.

  • تفاوت آسانسور کارگاهی و مسکونی در مدل نصب:

    یکی از جنبه های مهم در تفاوت بین آسانسورهای کارگاهی و مسکونی، تفاوت در مدل نصب آن ها می باشد. اگر به آسانسور های مسکونی دقت کرده باشید، می بینید که این مدل آسانسورها دارای چاله یا چاهک هستند و برای رفت و آمد درون این چاهک ها بالا و پایین می شوند. همچنین آسانسورهای مسکونی درون منازل و یا آپارتمان ها نصب می شوند. این در حالی است که اگر آسانسور کارگاهی را دیده باشید و به آن دقت کرده باشید می بینید که این آسانسورها به طور ظاهری در بیرون از پروژه هستند و معمولا با توجه به پروژه در خارج از سازه نصب می شوند. البته برخی از آسانسورهای کارگاهی بر مبنای مدل پروژه، طور دیگری نیز نصب می شوند و یا آسانسورهای کارگاهی نیز هستند که به صورت افقی حرکت می کنند.

  • تفاوت آسانسور کارگاهی و مسکونی در ایمنی:

    یکی دیگر از تفاوت های آسانسورهای کارگاهی و مسکونی مربوط به ایمنی آن ها است. معمولا در آسانسورهای کارگاهی به دلیل نوع کاری که انجام می دهند، ایمنی بسیار بیشتری مد نظر خواهد بود. اگر چه می توان گفت که ایمنی این دو نوع آسانسور، شباهت هایی نیز با هم دارند.

برای خرید آسانسور کارگاهی دست دوم با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

  • تفاوت آسانسور کارگاهی و مسکونی در کابین:

    یکی از تفاوت های بارز میان آسانسورهای کارگاهی و مسکونی، تفاوت در کابین آن ها است. کابین یا اتاقک در آسانسور های مسکونی معمولا از جنس خاصی و شبیه به یک اتاق در سایز کوچک است، این کابین ها کاملا بسته می باشند. اما کابین یا اتاقک آسانسورهای کارگاهی به صورت کامل، بسته نمی شود و دارای مدل های متفاوتی نسبت به کابین آسانسورهای مسکونی است. همچنین کابین آسانسورهای کارگاهی به گونه ایی طراحی شده است که امکان بالا بردن ابزار و بار ها را نیز فراهم می کند.

  • تفاوت آسانسور کارگاهی و مسکونی در سیستم بالابر:

    تفاوت دیگر میان آسانسورهای کارگاهی و مسکونی در سیستم بالابر آن ها می باشد. آسانسور های کارگاهی، سیستم های بالابرنده کاملا متفاوتی نسبت به آسانسور های مسکونی خواهند داشت. آسانسورهای مسکونی به وسیله سیم بکسل ها یا موتور ها جا به جا می شوند.

  • تفاوت آسانسور کارگاهی و مسکونی در ظرفیت و عملکرد:

    تفاوت بارز دیگر میان آسانسورهای کارگاهی و مسکونی، تفاوت در ظرفیت و عملکرد آن ها می باشد. معمولا پیشروی آسانسورهای کارگاهی به دو روش دستی و برقی می باشد. این در حالی است که نصب آسانسورهای مسکونی هزینه های کم تری نیز نسبت به آسانسور های خانگی خواهند داشت. ظرفیت آسانسور های کارگاهی نسبت به آسانسور های مسکونی بیشتر می باشد. دلیل آن هم استفاده از آسانسور های کارگاهی برای حمل و نقل بار ها به ارتفاع های مشخصی است. البته می توان گفت که برخی از مدل های آسانسور های مسکونی نیز ظرفیت های متفاوتی خواهند داشت و با تناژ‌ های بیشتری ارائه می شوند.

برای اجاره آسانسور کارگاهی با شماره های درج شده درسایت تماس بگیرید.

سخن آخر:

آسانسورها، اتاق های متحرکی هستند که از آن ها برای جابجایی افراد و تجهیزات ساختمان ها و مکان های دارای تعداد زیادی طبقه، استفاده می شود.

انواع آسانسورها شامل موارد زیر است: آسانسورهای هیدرولیک، آسانسورهای کششی، آسانسور وینچی،  آسانسورهای مغناطیسی و آسانسورهای کارگاهی.

آسانسورهای کارگاهی و مسکونی از جنبه های مختلفی با هم تفاوت دارند. از این جنبه ها می توان به تفاوت در مدل نصب، ایمنی، کابین، سیستم بالابر و ظرفیت و عملکرد اشاره کرد.

برای اینورتر کردن آسانسورکارگاهی با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

معمولا در آسانسورهای کارگاهی به دلیل نوع کاری که انجام می دهند، ایمنی بسیار بیشتری مد نظر خواهد بود.

آسانسور های کارگاهی، سیستم های بالابرنده کاملا متفاوتی نسبت به آسانسور های مسکونی خواهند داشت.

ظرفیت آسانسور های کارگاهی نسبت به آسانسور های مسکونی بیشتر می باشد. دلیل آن هم استفاده از آسانسور های کارگاهی برای حمل و نقل بار ها به ارتفاع های مشخصی است.

منبع:

https://nikacorp.com/en/blog/post/7087/what-is-the-difference-between-a-construction-lift-and-an-elevator

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵